Arheologii clujeni au făcut recent o descoperire care schimbă complet istoria națiunii române. Un ciob de ceramică cules cu prilejul săpăturilor de la construcția stadionului Cluj Arena, decriptat recent de specialiștii londonezi, completează cea mai veche inscripție descoperită pe teritoriul României de azi. Astfel, expresia ”Decebalus per Scorilo” (Decebal, fiul lui Scorilo) este de fapt ”Decebal per Scorilo et nepos Cristocea” (Decebal, fiul lui Scorilo și nepotul lui Cristocea)!
Completarea adusă de uimitoarea descoperire a arheologilor a fost intuită de mai mulți suporteri încă înainte de finalul turului, existând bănuieli întemeiate că vârsta jucătorului lui ”U” este una demnă de muzeu. Comisia pentru Protecția Monumentelor Istorice l-a inclus pe Cristocea în patrimoniul UNESCO, ceea ce explică faptul că fotbalistul nu este înlocuit niciodată în timpul meciurilor.
Pus în fața evidențelor, Cristocea nu a negat legătura de rudenie cu celebrul rege dac, dar, susține că diferența de vârstă dintre ei nu este foarte mare, în acele timpuri nefiind un interval mai mare de 12-13 ani între generații.

 

Comentarii