Cineva, nu spun cine, din viața Universității s-a trezit de ceva vreme să pună la difuzor placa sponsorului de fiecare dată când vrea să facă o mișcare. Au fost prima dată sponsorii nemultumiti că ar trebui să plătească 800 de lei pentru afișarea pe Cluj Arena, motiv numai bun de mutat echipa la Alba, apoi au venit sponsorii, alții, care ar dori să-l schimbe pe Popescu și să-i plătească salariul lui Teja.

Universitatea devine astfel prima echipă din lume în care un sponsor nu dă bani pentru a-și asocia imaginea cu echipa, beneficiind de expunere, ci pentru a impune un antrenor. În naivitatea mea, visez, dacă tot s-a deschis ușa absurdului, la o echipă formată de sponsori. Pepsi să-l impună pe Păcurar, Holcim pe Briciu sau Napolact pe Cojocaru secund. Abia atunci aș zice că s-a făcut voia doamnei și ne lăsam în mâinile domnului. Cred, și am suficiente motive să afirm asta public, că Marieta Anastasescu ne ia de proști. Iar pe mine să mă ia naiba, scriu Marieta și tot pe Mărginean îl văd! Să fim serioși!

În realitate, povestea misteriosului sponsor e doar o invenție care să justifice schimbarea antrenorului. Nu sunt fan Popescu (de dimineață îl disprețuiesc sincer, din partea mea omul și-a dat foc la valiza caracterului), dar schimbarea băncii tehnice era una dintre ultimele probleme ale Universității. Până să ajungă la antrenor, cuplul M&M (Marieta & Mărginean) trebuia să-și plătească salariații care nu au mai văzut vreun leu de patru luni, lucrând pentru ”U” cu sufletul plin și stomacul gol. Apoi, M&M era obligat de lege să închidă zecile de litigii câștigate de foști jucători în instanță, următorul pas în cazul nerespectării sentințelor și neplata sumelor fiind falimentul clubului. Urmau pe lista de necesități asigurarea condițiilor de pregătire pentru jucători, masa, cazarea etc. Cândva, după rezolvarea acestor priorități vitale pentru existența echipei, M&M putea să ia în discuție și competența băncii tehnice, aceeași care în vară primea ode de mulțumire din partea unei jumătăți a cuplului. Și, dacă se constata necesitatea schimbării ei, să-i plătească sumele convenite în contract după care să aducă un alt antrenor.

Ce a făcut acum M&M e o frecăngeală. L-a anunțat pe Popescu că nu mai are nevoie de el, dar în același timp nu are nici bani să-i plătească despărțirea. Nu m-ar mira nici să-l trimită pe Popescu să-și caute un sponsor care să-i plătească datul afară.

Pentru cei mai brumați la cap, flăcăi rămași cu mintea neînsurată după aventuri perverse prin actele clubului, las aici o întrebare: administratorul judiciar ce sponsor și-a găsit când a împrumutat clubul în septembrie cu 168 000 de lei? Același sponsor  ca în cazul lui Teja?

Oare se întorc sponsorii călători?

Comentarii