Adminstratorul special Vlad Munteanu face o comparație tâmpită între Gravenberch și Calcan:


Este o mare diferenţă de mentalitate. Grevenberch, la 21 de ani, are tot junioratul făcut la zi. Calcan, la aceeaşi vârstă, a fost dat afară de Râmnicu Vâlcea şi a trebuit să-l luam înapoi. Prefer să lucrez cu tinerii străini decât cu românii. Ai noştri au gărgăuni în cap. Noi, la U Cluj, încercăm să le schimbăm mentalitatea. La fotbal s-a pierdut spiritul de echipă, din cazua banilor, a media şi a pedagogilor.


Aerul de superioritate al celui care preferă să lucreze cu străinii în dauna românilor este ultima problemă a declarației. Prima, foarte importantă, este că administratorul special al Universității îmi spune că societatea pe care o conduce nu poate scoate produse viabile din laboratorul juniorilor. Și, drept consecință, el, creierul special, e nevoit să importe.
Un țăran s-a revărsat la vorbe într-o zi. Și a constatat că în loc să cultive ogorul cu grâu, să-l muncească și apoi să încerce să vândă rodul, lui i-ar sta mai bine mâncând banane pe marginea șanțului. A zis-o în gura mare: ”Mă, io prefer să mănânc banane decât grâu crud. Ăsta-i cu gărgăuni. Noi, în satul nostru, am decis să mâncăm banane de acum înainte”. Dedicându-se exclusiv consumului de banane și abandonându-și pământul care l-a hrănit până atunci, țăranul nostru a dat repede cu capul de pragul de sus: s-a ales cu o constipație și i s-au terminat banii de banane. Și constipat și flămând, cum s-ar zice.
La fel și cu Vlad Munteanu. Compară produsul unui club ce investește zeci de milioane de euro în formarea jucătorilor cu produsul altui club care nu face absolut nimic pentru juniorii săi. Constatând public inutilitatea pământului său, al centrului de juniori adică, administratorul special ni se dezvăluie în plenitudinea incompetenței: va mânca banane până  se vor termina banii.
Aștept de la Vlad Munteanu, dacă tot și-a deturnat postul de administrator  special spre cel de făuritor de mentalități, câteva lucruri palpabile:
Juniorii clubului să treacă din categoria ”anexe” în cea de ”patrimoniu”. Abia atunci îi va putea compara cu cei ai lui Ajax.
Spiritul lui ”U”- noțiune aproape abstractă acum- trebuie să ajungă și în vestiar. Fără elementul la care mai rezonează în prezent doar publicul, acesta va dispărea.
Între a schimba Vlad Munteanu mentalitatea la ”U” sau a schimba ”U” mentalitatea lui Vlad Munteanu, prefer cu ochii închiși a doua variantă. Astfel nu am mai ajunge să avem conducători introvertiți și care nu știu să dea un interviu.

 

Comentarii