Toate lucrurile au un inceput, un mijloc si un sfarsit, dar nu neaparat in aceasta ordine. Cu atat mai mult la "U", unde lucrurile incep de regula cu sfarsitul si se termina cu ce puteau sa inceapa. Exemplul la indemana e echipa de azi, care intr-o societate normala ar fi trebuit sa fie fundatia turnata de Walter la venirea lui in Cluj, nicidecum epitaful de la capataiul plecarii sale.

Baieti, ma bucur deplin pentru ce mi-ati oferit in aceasta seara, chiar daca, intr-un colt de cer, tabela zice ca motive de fericire n-ar prea fi. Vedeti, tehnica e buna pana la a numara emotiile, moment in care devine inutila. Va spun cu puncte, ca-i mai simplu:

1. Ca rezultat, meciul din seara asta nu difera mult de cele dinainte. 1-2 sau 0-1, tot aia-i. Ce s-a schimbat insa e imaginea de final. Adversarul nu s-a mai indreptat oarecum plictisit spre vestiare, ca dupa o munca usoara, suflandu-si mucii cu coltul degetului mare. Cand arbitrul a fluierat finalul, jucatorii din Satu Mare nu s-au indreptat spre suporteri pentru a se bucura. Pur si simplu s-au lungit la pamant, doborati de efort, cu plamanii aspirand ultima picatura de oxigen ramasa in iarba. E semn ca i-ati sufocat cu tineretea voastra. Si asta mi-a placut.

2. Spre deosebire de meciurile celelalte, voi nu ati mers astazi in fata peluzei sa dati apa la soareci, afectati de neputinta. Ati iesit de pe teren cu capul sus, ca barbatii. Va doare si pe voi infrangerea, stiu asta, dar pentru prima data pot spune ca ati devenit fotbalisti. Si asta mi-a placut.

3. Ca sa pot descrie ce am simtit intre minutele 46 si 71 ar trebui sa deschid adanc cutia cu metafore si mi-e frica sa nu ramana cumva pierdute in noapte. Asa ca ma multumesc sa spun ca am vazut in acel interval cel mai frumos fotbal oferit de "U" in ultimii 5 ani. Sau 10. Sau 20, nu conteaza. Si asta mi-a placut.

4. Ursu parca te cheama, da? Asculta: 2015 a fost un an foarte darnic in penaltyuri ratate. Au facut-o multi inaintea ta, in momente si in meciuri cu miza infinit mai mare. Nici nu-i mai tin minte pe toti, dar stiu ca am retrogradat din cauza asta. Niciunul nu a suferit. Tu, in schimb, ti-ai trait drama ratarii si te-ai ascuns sub tricou, vrand parca sa dispari din lume odata cu drama ta. Baiete, tu, spre deosebire de ceilalti, ai pus suflet. Si asta m-a bucurat mai mult decat cele 1000 de goluri pe care sper sa le dai in cariera. Pentru acel moment in care ai pus suflet iti dau dezlegare la ratat penaltyuri cate vrei de acum inainte.

5. In seara aceasta, pentru cele de mai sus si pentru multe altele nespuse, dar simtite, ma doare-n cur de restul.

 

 

 

Comentarii