Octavian Ursu a fost eliminat în ultimul minut al meciului cu Recea, la scorul de 3-2, primind al doilea cartonaş galben pentru că a lovit mingea imediat după ce arbitrul a fluierat un ofsaid. Managerul sportiv Ioan Sabău a taxat astăzi eliminarea jucătorului, într-o declaraţie dată la Realitatea FM:

"Trebuia să fie mai atent (la fază - n. red.). Nu aveam nevoie de asta. Trebuia să se controleze, știa că are un galben. Dar a fost superficial, din păcate, și asta mă nemulțumește"

Constat cu mâhnire că Sabău dă pe dinafară constant, comportându-se mai degrabă ca un antrenor al echipei şi nu ca un manager. După ce în vară a stabilit cu de la sine putere componenţa lotului, punându-l pe Popescu în faţa faptului împlinit la toate transferurile, Sabău s-a eschivat la timp de responsabilităţi, lăsând în seama antrenorului povara rezultatelor. Deşi i s-a sugerat şi apoi cerut explicit implicarea pe banca tehnică după demiterea lui Popescu, managerul sportiv a declinat categoric oferta, invocând diverse.

Ieşirea de astăzi, la adresa lui Ursu, arată însă un Sabău nebărbierit de vechile apucături. A da în cap unui jucător care de multe etape este de nerecunoscut prin implicarea totală în meciuri, cu reuşite aproape în fiecare partidă (Ursu are 7 goluri marcate până acum), este mult sub demnitatea şi atribuţiile unui manager sportiv. Gestul lui Ursu din ultimul minut a fost o descătuşare, nicidecum un act de indisciplină- aşa cum îl cataloghează Sabău, mai vigilent chiar decât arbitrul ce l-a trimis la vestiare pe jucător. Nu spun că lui Ursu trebuie să i se treacă cu vederea derapajele (şi a avut câteva în anii petrecuţi la “U”), dar nici nu merită potcovit cu ocară atunci când arată pe teren că vrea şi poate fi decisiv.

După ce a plantat elefanţi morţi cam pe toate posturile din teren, Sabău ar face mai bine să-şi analizeze propriile greşeli înainte de a da verdicte  din postura de şef cu declaraţii de antrenor.

Motiv pentru care mă pun de-a dreapta lui Ursu şi fac recurs la vorbe, juraţii din tribună au hotărât: nevinovat!

 

 

 

Comentarii