Andrei Sepci pe numele sau, Bandi bacsi pentru miile de copii care au deprins tainele de inceput ale fotbalului si s-au indragostit pe viata de Universitatea, s-a nascut pe 7 octombrie 1911 in Maramures. A aparat poarta lui U timp de cinci ani, intre 1932 si 1937, evoluand in 93 de meciuri si reusind chiar sa inscrie un gol. A fost portarul echipei nationale a Romaniei la celebra Balcaniada din 1933, castigata de tara noastra fara sa primeasca vreun gol, performanta foarte des evocata in articolele de specialitate din secolul trecut.

Cariera de antrenor a lui Sepci se leaga exclusiv de Universitatea Cluj, club caruia i-a ramas fidel pana in ultimele clipe din viata ( a trecut in nefiinta si a intrat in istorie in decembrie 1992). A fost antrenorul care a condus de pe banca Universitatea in singura victorie dusa pana la capat, Cupa Romaniei din 1965. Remus Campeanu il evoca drept un antrenor care intelegea conceptul de echipa, mergea cu jucatorii la bere dar reusea sa se faca inteles fara sa ameninte sau sa strige de pe margine.

Cei mai multi dintre noi si-l amintesc pe Bandi bacsi precum in ipostaza surprinsa de regretatul Ioan Lespuc inaintea unui meci de juniori cu CFR Cluj: mereu alaturi de copiii pe care i-a iubit si i-a invatat si pe ei sa iubeasca Universitatea. Mii de juniori i-au trecut prin mana, practic oricine venea la U sa invete fotbal incepea antrenamentele cu Bandi bacsi, amintirea lui ramanand vie in memoria tuturor.

Ne gandim la el si la multi altii ca el in aceste clipe dureroase pentru existenta lui U. Speram ca de acolo, de sus, Bandi bacsi are grija de noi asa cum o facea cand eram copii.

 

Foto: Ioan Lespuc (fotografia a fost descoperita de Gelu Radu si publicata in urma cu mai multi ani pe ucluj.ro)

 

Comentarii