Se împlinesc trei ani. S-a spus că a fost noaptea despărțirii, ultima clipă de glorie alături de ”U” sau, în abordare optimistă, că a fost momentul renașterii. Timpul a demostrat că atunci, în 31.05.2015, la București, nici nu am pus punct unei perioade și nici n-am început o alta, iar acea zi a rămas în istorie ca o sărbătoare scrisă cu roșu în calendarul existenței neîntrerupte.
În 31 mai 2015 Clujul a fost atât de pustiu încât, pentru prima dată în istorie, cei de sus și-au scos fularele din pungi și au decretat ”Ziua Șobolanului”, prima și singura zi în care au fost doar ei în Cluj.
Noi eram la București, lângă ”U”! Un exercițiu util pentru că a arătat potențialul imens de iubire pe care îl conține ”U”. Că acel potențial nu a mai fost atins ulterior e un fapt de care suntem toți vinovați, dar 31.05.2015 a arătat că încă suntem foarte mulți dispuși să uităm multe într-o anumită conjuctură și să fim acolo unde e ”U”. La trei ani după, farmecul acelei zile nu a pierit. O povestim în continuare fără să îi căutăm explicații.
Sunt fericit că am fost acolo.

 

Comentarii