Prezentarea superficială și fără documentare de către presă a subiectului schimbării sediului Universității Cluj a generat o stare de panică în rândul suporterilor, mulți fiind de părere că într-un viitor apropiat Walter va muta echipa din oraș. Isteria este inutilă și, din păcate, trece în plan secund efectul principal- pierderea ”Clujului” din denumire.
”U” a fost dintotdeauna al Clujului și Clujul a fost al Universității. Structura simpatiilor fotbalistice în oraș nu s-a schimbat nici măcar odată cu apariția fantomei de la 7 străzi, când s-au cumpărat suporteri cu camioanele de prin satele și județele limitrofe Clujului. Cu atât mai deranjantă este decizia de acum, de a renunța la numele orașului din denumirea echipei, chiar dacă acesta este doar un efect și nu acțiunea principală. Universitatea fără Cluj în denumire este o ofensă adusă în primul rând istoriei și, oricare ar fi cauzele care au determinat schimbarea, ea nu poate fi pe placul suporterilor. Din păcate, aceștia trăiesc spaima pierderii echipei printr-o improbabilă mutare și nu realizează că adevăratul pericol vine de fapt din mutilarea identității și nu din plecarea într-un alt oraș. Înspăimântător este că Universitatea fără Cluj în denumire e ca un om care și-a turnat acid pe față cu scopul de a obține beneficii de pe urma handicapului. Iar familia acestuia, în loc să-și concentreze atenția spre vindecarea rănii, întocmește petiții de spaimă ca bolnavul să nu plece la București, de parcă de plecare i-ar arde lui. Constat cu amărăciune că, de când nu mai au un lider, suporterii lui ”U” nu mai sperie nici o mâță prin protestele lor, iar revendicările  se încheie în cel mai bun caz un like pe facebook.
Pe de altă parte, subiectul pierderii numelui orașului din denumirea echipei deschide cel puțin încă o discuție. Clujul ce face pentru ”U”? Ce anume îi dă dreptul să invoce dispariția sa din actele echipei? Istoria? Corect. Prezentul? Ha, ha! Vă las timp de gândire câteva luni și apoi vă rog să-mi spuneți minim două lucruri concrete pe care le face orașul pentru ”U”!
Mihai Hossu
 

Comentarii