Domnule primar,
Domnilor consilieri locali,
Vă trimit această scrisoare deschisă pentru a vă semnala situaţia disperată în care a ajuns  echipa noastră satelit, cu rugămintea de a analiza cu inima cazul şi a găsi modalitatea legală prin care urbea şi comunitatea locală s-ar putea implica proiectul intitulat S.O.S CFR 1907 (Save Our Satellite CFR 1907).
Odată cu părăsirea echipei de către Arpad Paszkany, cel care a asigurat finanţarea echipei şi a suporterilor în ultimii 12 ani, CFR 1907 a început să aducă bucurie clujenilor. E suficient să amintim egalul smuls în ultimul minut la Viitorul Constanţa, victoria de la Oţelul Galaţi sau înfrângerea în faţa Universităţii Cluj, ca să ne referim doar la isprăvile din această primăvară. Vă asigur, domnule primar şi domnilor consilieri, că atâta bucurie cât a adus CFR 1907 în Cluj în acest an, nu a mai reuşit să o facă cineva până acum. Asumându-şi, în sfârşit, rolul predestinat de istorie, acela de satelit al Universităţii Cluj, CFR 1907 a reuşit să facă uitată perioada  nefastă reprezentată de ultimii ani şi să ofere oraşului motive de mândrie.
Să nu uităm, excelenţă, că avem de-a face cu un fenomen social care a generat mii de şomeri prin concedierile masive în rândul suporterilor, nevoiţi să se întoarcă pe stradă sau în comunele de unde au fost racolaţi. Ţineţi cont, ca circumstanţă agravantă, că acestor oameni li s-a luat dreptul la muncă fără a primi un preaviz, aşa cum prevede Codul Muncii. Dimpotrivă, au fost amăgiţi cu prosperitate în 2014 şi apoi aruncaţi efectiv în stradă! S.O.S. CFR 1907 (Save Our Satellite CFR 1907) este singura speranţă a miilor de oameni rămaşi acum debusolaţi.
Domnule primar, domnilor consilieri, fac apel acum şi la latura dumneavoastră artistică. Nu lăsaţi să moară cel mai frumos imn al unei echipe de fotbal („Tu ai nume şi renume/ Muie, muie CFR!”), ale cărui versuri  au inspirat şi binedispus suporteri din toate colţurile ţării şi au transformat Clujul în adevărata capitală creativă a României.
Save Our Satellite CFR 1907 este strigătul de disperare al întregului oraş, aflat acum în primejdia de a rămâne fără o părticică importantă din existenţa sa fotbalistică. Nobilimea, domnule primar şi domnilor consilieri, nu ar exista fără slugi. Salvaţi-ne vasalii si vă vom recunoaşte meritele. Oricum, pe noi nu ne ajutaţi cu nimic altceva!
Save Our Satellite CFR 1907 este campania noastră de suflet. Daţi sfoară pe facebook să ne salvăm satelitul!
Mihai Hossu
 

Comentarii