Una din greşelile lui Walter la “U” a fost că a transformat clubul într-o poleială fără substanţă, atrăgătoare pe dinafară dar goală de conţinut. Nu a ştiut pentru că nu a avut cine să îl înveţe că adevărata identitate a lui “U” nu se regăseşte în tehnicile de marketing aplicate de diverse firme de PR, fără nicio legătură cu specificul societăţii alb-negre. Cele patru iniţiale care sintetizează existenţa Universităţii, F.O.R.T., nu s-au regăsit aproape deloc în ultimii ani şi în interiorul clubului, motiv pentru care mulţi au fost cei care au rămas cu un gust amar văzând noua contrucţie.  Lui “U” i-au lipsit oamenii.
Ce face acum Universitatea cu  Zsolt Szilagyi este dovada că niciodată nu e prea târziu pentru a corecta scăpările. Sisi este pentru suporteri proiecţia idealului. Modest, bătăios, caracter impecabil. Locul lui în viaţă este la Universitatea Cluj, club căruia i-a rămas fidel, deşi au fost momente în greaua lui carieră când clubul l-a tratat ca pe un paria. Abia către sfârşitul anilor de fotbal a venit şi pentru Sisi momentul recunoaşterii devotamentului său şi, chiar dacă a avut parte de un final de carieră stins în durerea lotului lărgit, măcar nu a trebuit să-şi caute pe la comisii calitatea de jucător la “U”.
Pasul pe care Universitatea îl face acum spre Szilagy este important din cel puţin două motive. Îi oferă unui om emblematic recunoştinţa meritată. Dar, la fel de important, prin trecerea lui Sisi în rândul executivului, “U” începe schimbarea la faţă prin oameni. Face un pas spre ceea ce vrem noi să fie, bucuria existenţei.
Mihai Hossu

Comentarii