Am scris în prima zi de mandat al noului antrenor George Ogăraru că i s-ar face o nedreptate dacă va fi pus să plătească el pentru oalele sparte de Anamaria Prodan și Vlad Munteanu. Nu e vina lui că a primit o ofertă, iar, dacă cineva se face vinovat de aducerea lui, aceștia sunt mai sus pomeniții plus patronul Florian Walter, care a acceptat cu argumente inaccesibile nouă să facă schimbarea pe banca tehnică, renunțând la un antrenor cu care a avut o relație profesională și umană bună, înlocuindu-l cu altul necunoscut, în curs de descoperire. Susțin și acum că munca de construcție a unui antrenor își arată primele roade abia după câteva luni, timp în care succesele și deopotrivă înfrângerile nu i se pot atribui decât într-o mică măsură. Cu toate acestea, ce face Ogăraru la ”U” sau mai bine zis ce am văzut în două meciuri că face Ogăraru la ”U”, nu are nimic din atributele muncii. Rezultatul filosofiei sale fotbalistice este o implozie spectaculoasă a echipei, împrăștiată pe tot terenul într-o dezordine pe care numai forța dinamitei o poate explica.
Singurul lucru pe care l-am înțeles din ce joacă ”U” este că Veselovsky încearcă să îi paseze lui Mușat. În rest, să mă bată Anamaria Prodan cu părul împletit dacă mai pricep ceva. Habar n-am ce vrea Ogăraru de la echipă. Am stat 90 de minute și m-am holbat ca prostul, omul ăsta vrea posesie sau contraatac? N-am priceput pentru că nu s-a văzut nimic din ce te-ar duce cu gândul la vreo variantă. De ce stau jucătorii lipiți de tușă de arată echipa ca acordeonul spart? Ce li se cere acelor 11 jucători să facă atunci când nu au mingea, că tata din tribună mi-ar zice că stau, dar nu m-aș lua după el că nu-i crescut la școala olandeză!
De pe vremea secundului Mihali n-am văzut un ”U” mai urât ca și cel de aseară. Vă zic părerea mea: Ogăraru a dat peste cap toată echipa, nu cred că există prea mulți jucători care înțeleg ce se vrea de la ei. Sunt atât de bulversați încât prezența lor în teren e numai un act mecanic.
Poate, într-un acces de generozitate olandeză, Ogăraru ne va demonstra în Gruia că știe și altceva, nu doar să distrugă. Și din mâna lui va ieși peste o săptămână un miracol, o echipă capabilă să nu ia mai mult de 5 la 7 străzi.
Hai, am glumit!

Mihai Hossu

Comentarii