Când au luat decizia de a restricționa clujenilor accesul la partida dintre noi și 1907 străzi, doctorii din Gruia nu și-au dat seama cât bine pot face suporterilor Universității. La finalul meciului cu CSU Craiova, aproape toți aceștia căscau ochii de mirare și gura de supărare, nevenindu-le să creadă ce se întâmplă în fața lor. O echipă leșinată, atârnată de cozile Anei lui Reghe, probleme mari de validare a conducătorilor, furie revărsată până și asupra finanțatorului după o lungă perioadă de acalmie, așezate frumos peste lipsa oricărei urme de speranțe la un joc rezonabil în Gruia, făceau din meciul de luni mai mult o corvoadă decât un prilej de bucurie pentru suporteri. Aveam chef de mers pe deal la fel cum mi-e poftă de bere după vin.
De la cine putea veni scăparea de iminentul rateu decât de la cei care, ne place sau nu, ne-au ținut legați unii de alții pentru multă vreme. Nimic nu unește mai mult ca primejdia. În vremurile de pace drumurile sunt multe, fiecare aleargă pe al său, dar, în fața răului, oamenii se strâng împreună pentru puterea pe care o dă unirea. Fără șicanele CFR-ului din vremurile bune, fără aroganța venită de la 7 străzi și opresiunea bastoanelor comandate tot de acolo, fără fudulia admiratorilor de trofee alimentați cu sandwich-uri și sucuri, noi eram astăzi mult mai docili și toleranți la discursul succesului. În cur ne-a durut de existența și ascensiunea lor, acolo ne durea și azi dacă nu aveau grijă să ne motiveze sistematic cu toate armele murdare pe care inteligența serviciilor le-a putut inventa. Ne-am dezvoltat capacitatea rezistenței la jegul din deal în cea mai interesantă experiență umană de adaptare: prostia lor ne-a dat aripi!
Mulțumesc, CFR 1907. Din frustarea și dorința nereprimată de a ne distruge, căcându-te pe tine nu din cauza buzilor sparte la ultimul meci, ci pentru umilința de a face auzite în casa ta cântecele noastre, mereu și mereu, tocmai ai inventat un medicament pentru sufletul nostru chinuit  de boli interne. Chiar nu te-ai prins că de fiecare dată când ai încercat să ne faci să tăcem ne-am ridicat mai tare împotriva ta? Dincolo de nervii provocați de ultima porcărie vișinie, bucuria să văd suporterii uniți în fața aceluiași rău e neprețuită. Pentru asta îți zic...
Mulțumesc, CFR 1907!
Mihai Hossu
 

Comentarii