Se rostogolește de câteva zile printre suporterii Universității teama că echipa de fotbal își trăiește în prezent ultimele clipe la Cluj. Că, odată cu schimbarea numelui societății și renunțarea la ”Cluj” din denumire, următorul pas este mutarea echipei din Liga 1 într-o altă localitate.
Sunt de acord cu plutașii de pe râul panicii până la un punct. Odată fript cu Walter ești obligat să sufli și în freza lui Mărginean de fiecare dată când auzi de mutare. De aici însă, până la a face petiții (care au oricum finalitatea unei labe) și scenarii de burtologie este un pas făcut cam repede și fără rost. Accept că sunt îndeplinite o serie de premise pentru ca Walter să-și separe în orice moment businessul fotbalistic de ceea ce iubim noi, Universitatea Cluj. Dar, atenție, situația nu a survenit după schimbarea numelui, ea exista de multă vreme! Nimic nu îl putea opri nici până acum pe Walter să-și facă o nouă echipă Universitatea, să nu credeți că renunțarea la numele orașului din denumirea echipei e semnul prin care zmeul își anunță plecarea. Fiți siguri că dacă va pleca cândva, patronul o va face la fel ca și data trecută, târându-se pe burtă și nicidecum bătând tobele prin oraș.
Mai degrabă renunțarea la numele Clujului (în momentele de intransigență aș numi asta o blasfemie!) este consecința legală a unei strategii contabile, ea urmând să fie vizibilă în viitorul apropiat. Privesc cu tristețe cum se vaietă babele peluzei în așteptarea căderii drobului de sare și asta mă face să întreb:
Ce vă sperie mai mult, oameni buni? Trecutul sau viitorul?
Mihai Hossu
 

Comentarii