Constat cu amărăciune că valul de proteste declanșat de plecarea antrenorului Mihai Teja este îndreptat într-o direcție complet greșită, suporterii fiind pregătiți să îi facă viața amară lui George Ogăraru, cel care are mari șanse  să-i succeadă lui Teja pe banca tehnică. Ironia unei astfel de porniri ar face ca într-un accident cu victime și autori, furia maselor să se reverse asupra unui gură-cască fără nicio legătură cu desfășurarea evenimentelor. Cum nu îmi place să asist la execuții de victime nevinovate, dau astăzi din casă toate informațiile strânse de-a lungul timpului și mai ales în ultimele zile, într-o încercare de zugrăvire a unui tablou cât mai complet al vinovaților și acțiunilor care au dus la demisia antrenorului. Să-i numim pe toți cu nume și prenume și să vedem cum au săpat fiecare la demolarea lui Teja. Ordinea lor e întâmplătoare.
Vlad Munteanu
Administratorul special al clubului nu a avut niciodată o relație normală de colaborare cu antrenorul. S-a amestecat din primele zile în chestiunile tehnico-tactice, făcând observații jucătorilor. Într-un final, deranjat de imixtiune, Teja i-a interzis lui Munteanu să mai intre în vestiar. Al doilea motiv de neînțelegeri între cei doi a fost campania de transferuri din iarnă, când jucătorii aduși de Vlad Munteanu nu au fost pe placul antrenorului. Episodul Max Nicu e relevant în acest sens, ”neamțul” postând în urmă cu ceva luni un mesaj prin care lăsa să se înțeleagă că antrenorul este vinovat de plecarea lui de la ”U”.
Anamaria Prodan
Doamna Prodan este o prezență discretă în viața publică a echipei, dar influența ei este mai mare decât poate bănui cineva. Jucători impresariați, influență la Walter, prietenii. Un sistem controlat ca la carte de doamna Prodan, din care făcea parte, atenție, și Mihai Teja. Scurt-circuitul a apărut atunci când antrenorul a început să refuze jucători propuși de Anamaria. S-ar putea ca acela să fi fost un moment foarte important în desfășurarea ulterioară a evenimentelor, fiind posibil ca doamna Prodan să-și fi pus în funcțiune instrumentele de erodare a credibilității antrenorului pentru a nu pierde oportunitatea oferită de un club de talia lui ”U” jucătorilor săi.  
Jucătorii
AMP are jucători la ”U”. Nu-i mai număr că îmi dă cu rest. De la ei au început să ”transpire” afară pseudo-nemulțumiri ale vestiarului față de antrenor. Ca prin minune, dacă anul trecut toți jucătorii vorbeau despre antrenor ca despre un profesionist cu vaste cunoștințe de fotbal, de ceva vreme se auzea că avem un amator încrezut în treningul de antrenor. Ca o coincidență, metamorfoza părerilor a survenit din momentul în care Teja a început să refuze fotbaliști propuși de Anamaria. Cred, cu ceva argumente, că vestiarul s-a spart din cauza unor jucători aduși de impresar, folosiți în acest scop pe fondul nemulțumirii provocate de faptul că nu prea jucau.
Florian Walter
Nu este pentru prima dată când patronul se lasă dus de nas de oamenii în care are încredere. Luat prin învăluire și primind același gen de informații din toate părțile, patronul a acceptat despărțirea de cel pe care îl numea ”pariul” său la  instalare. Prea puțin înțeles și acceptat la Cluj, Walter și-a bătut singur cuie în talpă prin despărțirea de Teja, antrenorul fiind unul dintre elementele care au dus la atenuarea adversității suporterilor față de patron.

La final, câteva precizări și nuanțe. Teja nu a fost dat afară. A plecat singur când a aflat de negocierile cu Ogăraru. Anamaria Prodan suștine că singurul său amestec la ”U” este că a intermediat discuțiile dintre club și Ogăraru, un partener și prieten cu care se consultă des în privința jucătorilor proveniți din Olanda. Pârvulescu nu a venit să sape pe cineva, a venit și atât. Florian Walter va duce echipa în Europa.
Vă las, că mă ia cu căscat.
Mihai Hossu

Comentarii