În pofida a tot ce se vorbește despre modul în care Walter a tratat Universitatea Cluj în toți anii de când este acționarul majoritar, continui să cred că fără el era foarte greu clubului nu să fie ce este acum, ci, chiar să existe! Pentru că, dincolo de vise și interese, prea puțini au sărit să ajute Universitatea cu ceva, în schimb foarte mulți i-au dorit sfârșitul. Fie și doar din cauză că aparține ”gunoierului” sau ”miticului”, concepte pe care sfinții din Cluj le consideră ca făcând parte dintr-o subspecie umană. Prima plecare a lui Walter de la ”U” s-a datorat mai mult factorilor externi de care aminteam și mai puțin problemelor interne, chiar dacă multe din milioanele băgate de patron în echipă s-au dus pe apa sâmbetei.
De data aceasta, viitoarea plecare a lui Walter se va produce datorită dezamăgirilor (posibil  economice) pe care i le de aduc chiar oamenii lui. Înghesuit și asaltat de informații plus promisiuni furtunoase din partea roiului de interese format în jurul lui, Walter a făcut prima mișcare greșită prin despărțirea de Teja. Nu neapărat un antrenor a pierdut patronul prin plecarea tehnicianului, poate de ăștia va mai găsi ușor. Poate chiar Ogăraru e un geniu al băncii, dar nu despre asta e vorba. Prin despărțirea de Teja, Walter a pierdut în primul rând un factor de echilibru la nivel informațional. De azi înainte Walter va auzi doar o placă, cea a lucrurilor minunate care se petrec la ”U”. Asta îi vor spune Vlad Munteanu, Pârvulescu și sfetnicul Anamaria Prodan. Aceste trei păsărele îi vor cânta de acum patronului aria succesului, a Europei ce trebuie cucerită cu orice preț. Cei trei magnifici din care unul se va pierde pe drum  vor gâdila  în voie toanele patronului pentru că nu vor mai avea opoziție. Nimeni nu îi va mai putea spune patronului situația reală de la Cluj, Tocaci e în marcajul lui Munteanu în timp ce George Bușcă nici măcar nu e băgat în seamă.
Într-o dimineață, Walter va realiza că are de băgat o grămadă de bani în club, urmare a managementului ce împarte contracte mai mult după gură decât după ce arată picioarele. În acea dimineață despre care vorbeam, Walter nu va pleca din nou spre București, fiind deja acolo. Dar în toată clădirea se va auzi un răgnet:
-Băăăă, pe ce mi-ați futut banii????
În acea dimineață nu știu ce se va alege de noi.

Mihai Hossu

Comentarii