Auspiciile sub care se desfășoară meciul de astăzi nu sunt cele mai fericite. Fotbalistic, ei sunt pe val, așezați acolo și de conjuctura prin care cărțile Ligii 1 se fac în birourile Look&Live&Tube,  iar noi căutăm scoici pe fundul mării fără tub de oxigen. Există toate șansele să auzim astăzi pițigăiatele voci vișinii salutând isteric golurile 1907 în timp ce poșetele lor spintecă aerul rarefiat de pe dr. Constantin Rădulescu, bucurie pe care mereu o compar cu atitudinea mândră a pisicii: coada ridicată  lasă la vedere fundul dezgolit! Cum la fel de posibil este ca tot azi, ca în multe alte rânduri, aparatul opresiv purtător de bastoane să inventeze modalități de șicanare, umilire și durere- se știe că mintea exemplarelor ce se deplasează cu Regina e unidirecționată.
Cu toate acestea, noi trebuie să fim acolo. Pentru ”U”. Pentru Simbol. Și în același timp pentru noi. La cât suntem de goi și storși de suferința ultimelor meciuri (și ani), Gruia e o terapie de grup. Bună, sunt Mihai și nu suport minciuna, propaganda și hoția de la 7 străzi. Știți vreun alt medicament pentru asta?
Într-o zi fără speranță, într-o altă zi de luni dintr-o altă viață, s-a țesut seara victoriei. Încă bem pentru asta și nu există motive să ne trezim. Haideți să cântăm pentru ”U” la fel cum am făcut-o de fiecare dată până acum, detașați de scor, probleme, vreme!
24. 03. 2014. Încă bem.
 

Mihai Hossu

Comentarii