Fostul fotbalist Justin Mengolo a primit o lecție umilitoare chiar în apropierea pistei de atletism din Mediaș. Exasperați și ei de chinurile atletului, doi adversari au cedat psihic și i-au arătat lui Mengolo cum se marchează un gol, deși în acest fel echipa Gaz Metan a terminat la egalitate partida cu ”U” Cluj.

În minutul 86, Mengolo a scăpat singur cu portarul advers. Chiar dacă faza nu anunța nimic periculos, atacantul de culoare fiind capabil să rateze chiar cu poarta goală- așa cum a demonstrat-o și la Brașov- de data aceasta acțiunea s-a finalizat cu gol. Primul care nu a mai rezistat presiunii și a încercat să pună capăt agoniei atacantului a fost portarul lui Gaz Metan. Acesta a respins mingea în tibia lui Mengolo în speranța că de acolo va ajunge în poartă. Spre ghinionul portarului, până și tibia lui Mengolo este cu colțuri astfel că mingea a sărit în bară și de acolo în teren, fiind necesară intervenția unui fundaș pentru ca balonul să ajungă în sfârșit în plasă. Crețu a venit lansat din spate și, deși mai putea înainta încă doi-trei metri, a tras cu ură și a înscris chiar sub privirile lui Mengolo, rămas stană de piatră nevenindu-i să creadă că obiectul acela rotund poate intra printre barele porții!

Crețu i-a mărturisit antrenorului Cristian Dulca la sfârșitul meciului că a marcat autogolul într-un acces de compasiune față de suferința celui poreclit ”atacantul”:

”N-am mai suportat să-l văd cum se chinuie, prima dată am vrut să iau mingea în mână și să o bag așa în poartă, dar mai apoi m-am gândit că mai bine șutez, poate învață și ăsta ceva”

Comentarii