Procurorii DIICOT efectuează la această ora percheziții la sediul Universității Cluj într-un dosar disjuns din cel de la Ploiești. Procurorii au suspiciuni legate de sfidarea bugetului de stat prin înregistrarea în contabilitate și plata către Direcția de Finanțe a cotei TVA din trasferul lui Max Nicu la ”U” Cluj.
Conform unei surse judiciare, în contabilitatea clubului a fost înregistrată o sumă importantă reprezentând transferul unui personaj fictiv la ”U”, în bază căreia s-a virat către bugetul de stat cota aferentă de TVA. Este vorba despre celebrul caz Max Nicu, siteul nostru fiind singurul care a demosntrat la vremea respectivă inexistența fotbalistului.
Ingineria financiară a lui Walter, prin care acesta a plătit statului sume de bani necuvenite, a fost desconspirată chiar de o prietenă a patronului, Anamaria Prodan, care s-a lăudat în dese rânduri că poate să aducă la ”U” jucători reali incapabili să dea în minge, nemaifiind nevoie de inventarea lor pentru a-i trece în contabilitate. Impresarul s-a ținut imediat de cuvânt, dar a atras indirect și atenția organelor de control asupra clubului prin ironizarea lui Florian Walter pe contul de facebook, unde i-a etichetat pe Walter și Max Nicu în fotografii unde apărea doar patronul.

 

Comentarii