Primăria Cluj-Napoca a hotărât să marcheze anul 2015, cel în care orașul nostru este Capitala Europeană a Tineretului, printr-o serie de acțiuni și evenimente deosebite. Printre acestea, inscripționarea a 50 de autobuze ale CTP cu citate celebre din autori obscuri este considerată o prioritate a municipalității. Din păcate, alegerea citatelor a stârnit discuții atât de aprinse încât primarul Emil Boc a hotărât să sisteze proiectul până la liniștirea spiritelor.
În aceste condiții, Federația ”SHARE& LIKE”, cea care se ocupă de proiectele de dezvoltare urbană din cadrul Capitalei Europene a Tineretul, a pus pe masa primarului o propunere menită să atenueze tensiunile. Astfel, conform reprezentanților Fundației, cele 50 de autobuze ar trebui să aibă un singur citat inscripționat : ”CUIE MFR”.
 Răzvan Luca, reprezentant al Fundației ”SHARE& LIKE” explică:

” CUIE MFR aduce bucurie prin simpla pronunțare și astfel clujenii vor merge bucuroși la muncă sau către case, depinde de ora la care văd citatul pe autubuze. Este o expresie cu puternic impact emoțional și stârnește mândria fiecărui clujean, deci am putea spune că prin inscripționarea autobuzelor cu acest mesaj Primăria face și o terapie de grup pentru locuitorii orașului. În plus, nu avem nici costuri de producție, pentru realizarea inscripțiilor cu citatul CUIE MFR fiind întocmită deja o lungă listă de voluntari.”

 


 

Comentarii