Foarte mulți părinți ne-au scris pe adresa departamentului ”Formula AS” de la numaiu.ro în legătură cu o problemă des întâlnită la bebei: suptul buzei.

Copilul meu când era mic iși sugea buza de jos, am crezut că era doar o etapa prin care trecea pentru că un timp nu a mai supt-o, însă azi dimineață când m-am dus să-l iau din pătuț avea buza de jos vănătă ... nu pot să spun ce am simțit ... de ce oare face asa ? Nu-l las singur ca să se simtă stresat , stau mereu de vorbă cu el și îi cănt mereu , în general este un copil vesel ... dar chestia asta cu suptul buzei de jos mă întristează tare :( :( :( , de ce nu-și suge degetele sau suzeta ( pe care niciodata n-a vrut-o )? ... oare cum aș putea sa-l dezvăț ... să mă duc la un psiholog de copii , este totuși cam mic ... nu știu ... ce părere aveți? pls
    

Doamna doctor Ecateriana Coriandru, medic specialist în cadrul Spitalului de Ortopedie Infantilă Cluj, atrage atenția că obiceiul suptului buzei poate avea efecte  ireversibile în dezvoltarea copilului. Astfel, Ecaterina Coriandru susține că suptul buzei inferioare duce la atrofierea organului senzorial inferior și totodată la expansiunea celui superior, cu schimbări dramatice în fizionomia feței. Odată produse aceste schimbări, nasul devine  proeminent iar dinții de sus rămân descoperiți.
Chiar dacă suptul buzei este un obicei care trebuie ținut sub control, specialistul consultat de noi are și o veste bună: așa cum se observă în cele două fotografii, de dinainte și de după dobândirea obiceiului, suptul buzei nu schimbă deloc expresia feței.

Comentarii