Prin demiterea lui Marius Popescu, Universitatea Cluj pierde un om de mare caracter. Pe Zsolt Szilagyi.

Omului Marius Popescu i-a venit acum nota de plată. Simt multe, spun puține. E omul care întotdeauna are la el o sapă și un hârleț, cine îl însoțește pe același drum trebuie să se aștepte la gropi, șanțuri, capcane. Dacă scapă de ele, când îl va căuta din ochi pe omul Popescu nu-l va găsi. E deja la destinație, singur. Omul Popescu i-a săpat pe toți și a sfârșit în propria săpătură. Mărginean i-a iertat o rătăcire și i-a plătit-o pe a doua. Da, Mărginean l-a dat afară! Ați văzut lacrimi prin oraș?

Omul Marius Popescu a primit și o lecție de onoare. Szilagyi, deși era dorit la prima echipă, a refuzat oferta motivând că ”a venit cu Papi, pleacă cu Papi”. La ”U”, Popescu a fost de multe ori în postura lui Sisi și a ales de fiecare dată să rămână după ce antrenorul principal a plecat. O va face în continuare dacă va avea ocazia.

Antrenorului Marius Popescu i s-a făcut o mare nedreptate și cei care au gândit-o și executat-o merită trași pe roata istoriei. Fără antrenorul Marius Popescu, ”U” Cluj era în vară o echipă doar pe hârtiile Marietei Anastasescu. Datorită antrenorului Marius Popescu ”U” s-a reunit când nimeni nu mai credea, a plecat în cantonament și a început campionatul. Cele 10 puncte strânse până acum nu sunt multe. Sunt mult mai multe decât trebuiau să fie cu un lot de copii, fără experiență, condiții și bani. Măcar un ”mulțumesc” dacă primea antrenorul Marius Popescu pentru fiecare punct strâns de ”U” și tot era ceva. A primit, în schimb, un șut în fund. Tipic la ”U”.

Pe fiul lui Marius Popescu îl așteaptă o perioadă grea la ”U”. Suporterii nu-l au la inimă, deși nu a greșit cu nimic și, pentru orice problemă apărută de acum în vestiar va fi primul suspect. Ar fi bine să se înțeleagă că de astăzi Patrick Popescu nu mai este fiul lui Marius Popescu, ci un fotbalist al Universității Cluj, format de Universitatea Cluj, care merită aceeași dragoste și susținere ca toți ceilalți. Și, dat fiind momentul delicat prin care trece, susținerea antrenorilor, coechipierilor și publicului trebuie să fie chiar peste limita comună pentru ca ”U” să câștige un jucător, nu să-l piardă.

 

 

Comentarii