Încep brutal, cam cum fac toți oaspeții pe stadionul nostru. Pentru domnii Munteanu și Ogăraru, exilați la Cluj între două avioane, colorez câteva amintiri recente despre care ei nu au aflat și nu își pot închipui că au existat.
Cu foarte puțin timp în urmă ”U” era viață și atât. Echipa nu avea bani pentru nimic și mergea în deplasări cu motorină împrumutată. Jucătorii nu aveau tricouri, își lipiseră leucoplast peste numele lui Galamaz, Sukala sau Grozav pentru că nu existau fonduri nici măcar pentru un rând de echipament. Mergeau la București, jucau meciul seara, se urcau în autocar și dimineața erau la Cluj. Nu aveau unde se antrena, la Clujana era pus lacătul până și pe vestiar și atunci mai căutau milă și înțelegere pe sintetic. Contractele lor erau parodii financiare, aveau bani promiși cât să poată să își cumpere de mâncare. În mare cred că ați înțeles contextul așa că fiți atenți ce urmează:
Jucătorii ăia, lotul ăla lipsit de orice bijuterie tehnică, forma un grup atât de sudat de greutăți încât trăia din propria energie. De când începea meciul și până când se termina, luptau pentru fiecare secundă de glorie pe care le-o dădea numele ”U”. Acei jucători au înnobilat tricourile alb-negre peste care era lipit leucoplastul încât noi, suporterii, i-am iubit mai mult decât am fi făcut-o cu orice vedetă a lumii. O dată am strâns și bani pentru ei, deși ei erau fotbaliști și noi suporteri. A, era să uit: n-am retrogradat în nici unul din cei doi ani de secetă. Mai mult, am fost atât de mândri de echipa noastră încât ne doream să ne biciuiască viața și patronul cu încercări și mai mari, se pare că ”U” știe trăi frumos în momente de groază.
Apoi, într-o noapte sau într-o vară au început să se schimbe lucrurile. Ați venit dumneavoastră, domnule Munteanu, și în același timp au început să curgă din nou bani de la Walter. Tricourile cu leocoplast au dispărut, au apărut contracte, autocar, arbitraje etc. Nu aveți merit, le-ați primit de-a gata de la patron. Dar ați început să rispiți bunul cel mai de preț al clubului: unitatea. V-ați băgat în vestiar și l-ați împrăștiat în toate părțile sub pretextul că formați caractere. Să mă scuzați, dar nu e cazul. Au făcut-o Hațieganu, Mircea Luca, Ivansuc, Dan Anca. Dumneavoastră trebuia doar să ocrotiți atmosfera de acolo și să nu o infectați cu zeci de transferuri și contracte generoase oferite unora care nu au demonstrat nimic, în detrimentul celor care munciseră pentru acei bani și care au renunțat la ei pentru că au crezut în dumneavoastră. Ați adus 20 de jucători în trei luni și acum ați ajuns la concluzia că mai trebuie. Să nu uitați să le dați și un picior în fund ultimilor fotbaliști care au mai rămas din grupul vechi pentru a le face loc geniilor din Guineea Bissau, Panama și Burkina Faso. Abia așa ar vedea și ceilalți că ați reușit să schimbați caractere. Pe al dumneavoastră e prea târziu să îl mai schimbați. 
Domnule Ogăraru, începeți să pricepeți ceva din ”U”? Măcar din ”U” să înțelegeți și tot e un câștig. Nu, nu de jucători avem noi nevoie, contrar părerii dumneavoastră că sunt necesare întăriri pe fiecare post. Lotul actual al Universității este mult peste ce a avut ”U” în ultimii ani în timp ce locul din clasament și jocul ne dau fiori de ”B”.  Dumneavoastră, în schimb, sunteți complet depășit de situație, dar continuați să cereți jucători și să ne asigurați că echipa e pe drumul cel bun după fiecare înfrângere. Gurile rele spun că Pârvulescu are rezultate mai bune ca dumneavoastră la ”U”, el a făcut trei puncte, dumneavoastră numai două!
  V-ați gândit, domnilor Munteanu și Ogăraru, că poate tocmai valoarea voastră este cea care duce clubul spre dezastru (să fiți siguri că asta înseamnă retrogradarea)? V-ați gândit că noi, ăia puțini care mai suntem, nu de avioane, broaște și alibiuri avem nevoie? Ne e suficient ”U”, așa cum îl știm și l-am trăit. Și atunci o să fim iarăși mulți.
Închei ca Walter în SMS: să vă fie rușine! 

Mihai Hossu

P.S. aici aveți un video care vă ajută să înțelegeți ce bucurii poate aduce ”U” și fără zeci de transferuri https://www.youtube.com/watch?v=LoseMeXNk9A

Comentarii