În ciuda caracterului de ”bombă” dat știrii că George Walter este noul director sportiv al Universității, trebuie să vă spun că mișcarea este, în acte, o retrogradare a fiului din vârful organigramei de conducere către baza ei. Până ieri, George era directorul general al clubului, iar de astăzi ocupă o funcție importantă în viața unei echipe, dar relativ ignorată la ”U”. Asta și din cauză că atribuțiile ei sunt preluate de regulă de președintele clubului sau, în cazul nostru, de administratorul special Vlad Munteanu. El este cel care s-a ocupat până acum de transferuri sau probleme sportive, tot el o va face și de acum încolo.
Numirea lui George Walter nu schimbă cu mai nimic situația de la ”U”. Fire introvertită și plin de bun simț, cu reale dificultăți în gestionarea comunicării din cadrul grupului, fiul patronului nu are astăzi nici abilitatea, nici încrederea de sine necesare impunerii unor idei și strategii proprii. Va rămâne cel puțin pentru un timp o anexă căreia i se va da o falsă importanță și interes din cauză că este fiul patronului. De aceea zic că, fără el sau cu el, ”U” va arăta exact la fel și pe mai departe.
Ceea ce a câștigat însă ”U” prin George Walter este un punct fix. Poate singurul. Scriu cu totală responsabilitate că, în eventualitatea unor vremuri tulburi cum au mai fost și sper să nu mai vină, Walter cel mic este singurul pe care ne putem baza. Restul angajaților cu putere de decizie sunt legați afectiv de ”U” până în punctul în care li se impune ceva de către Walter. În acel moment, răspunsul unanim este ”da, șefu”. Niciunul nu este capabil să pună Universitatea mai presus de interesul personal.
Ei, bine, tocmai prin asta se diferențează George Walter de toți ceilalți. Vă spun că prin el ”U” nu a câștigat un mare conducător  de moment, dar s-a ales cu un oștean credincios. Cum am mai zis, poate singurul. Motiv pentru care îi declar sprijin necondiționat și vă îndemn și pe voi să faceți la fel. Acest băiat merită protejat pentru că sunt sigur că și el va face la fel cu Universitatea dacă nevoia o va cere.
Succes, George!

Comentarii