Mai mulţi părinţi ai copiilor legitimaţi la Universitatea Cluj s-au revoltat împotriva numirii lui Daniel Sima ca şef al Centrului de Copii şi Juniori. Ei vor merge să vorbească şi cu managerul sportiv Ovidiu Sabău în speranţa că Universitatea va reveni asupra deciziei. Interesant este că grupul contestatrilor este alcătuit în mare parte din părinţi care au copii legitimaţi anterior la Viitorul Cluj, deci îl cunosc foarte bine pe „Micul Napoleon”, aşa cum este poreclit Sima. Între timp, deşi era anunţat pe grupul de facebook că antrenamentul de azi al grupelor mici se va desfăşura în Parcul Feroviarilor sub comanda noul şef de centru, acesta va avea loc tot în Baza Dan Anca, fără participarea lui Sima.

Unde-i Cojocaru?

Timp de un, cât a trecut de la începerea noului proiect „U” şi până acum, în toate declaraţiile oficialilor clubului "U", Mircea Cojocaru era nominalizat ca fiind cel care va coordona activitatea Centrului de Copii şi Juniori. Cojocaru a şi dat câteva declaraţii din această calitate imediat după ce s-a întors de la un stagiu la Academia Viitorul, spunând că „U” va copia modelul „Hagi” la nivel juvenil.

Colaborator apropiat al lui Sabău la echipele pe care acesta le-a antrenat de-a lungul vremii, Cojocaru a mai activat cu rezultate notabile la grupele de juniori ale Universităţii, reuşind să performeze  cu echipele pregătite, dar şi să scoată nume importante în fotbalul mare. Are titluri naţionale câştigate cu „U” şi a lansat fotbalişti precum Cociş, Florescu, Goga etc.

În contextul dat devine inexplicabilă retragerea lui Cojocaru într-un post nespecificat („va avea alte atribuţii în cadrul clubului”) şi avansarea în fruntea schemei a unui personaj cu infinit mai puţine realizări profesionale.

Who the f is Sima?

În oglindă cu Cojocaru, Daniel Sima pare un personaj de desene animate. „Micul Napoleon” este cunoscut mai mult prin discursuri şi proiecte nefinalizate decât prin rezultate sportive. Totuşi, a reuşit să performeze în plan personal-financiar. Cât timp a fost şeful centrului de Copii şi Juniori la „U” a fost plătit la nivelul unui antrenor din prima ligă. Asta nu l-a oprit să plece cu o grupă întreagă de la „U” când a deschis Şcoala de Fotbal Viitorul Cluj, drept recunoştinţă clubului care l-a ţinut în activitate pe bază de poveşti frumoase şi zero rezultate. Sima şi-a găsit repede o sursă de finanţare a proiectelor fără impact şi a devenit abonat al banilor publici de la bugetul local, organizând o competiţie de care nu a auzit aproape nimeni, Fotbal a la Cluj.

Un tip conflictual, Daniel Sima a fost şi protagonistul unei scene ireale la un meci al Viitorului Cluj. Angajat pentru o scurtă perioadă de timp la Viitorul, Septimiu Ormenişan- antrenor şi cadru didactic la UBB-, antrenor cu câteva rezultate notabile printre care e suficient să amintim descoperirea şi formarea lui Olimpiu Moruţan sau câştigarea titlului national, a intrat în conflict cu patronul Daniel Sima. Acesta a transformat conflictul într-o ceartă ca la uşa cortului la finalul unui meci, alergându-l pe teren pe Septimiu Ormenişan sub privirile uimite ale spectatorilor.

Acestea fiind zise (nicidecum epuizate, avem material pentru multe episoade), întreb: înafară de faptul că este un abonat al banului public şi îi face marcaj lui Neluţu Sabău din toate pozitiile, ce îl recomandă pe Daniel Sima în funcţia de şef al Centrului de Copii şi Juniori al Universităţii Cluj?

foto: juniori "U" Cluj, foto arhiva ucluj.ro

Comentarii