Un eveniment de mare clasă va avea loc în Cluj la finalul lunii septembrie sau începutul lui octombrie (data exactă urmează să fie stabilită săptămâna viitoare). În organizarea Scenei Urbane, care este un proiect constituit ca o platformă de comunicare în şi despre spaţiul public în intenţia de a-l transforma şi redefini ca acel spaţiu care aparţine tuturor, cu participarea galeriei Universităţii Cluj, cântecele Peluzei Şepcile Roşii se vor face auzite în inima oraşului.

Vrem să scoatem cântecele Universităţii din stadion şi să le aducem în stradă, în spaţiul public. Ştim ce înseamnă „U” Cluj pentru oraş şi intenţia noastră este de a reconstrui legături între oameni prin aceste superbe cântece ale galeriei.

Daniela Maier, vicepreşedinta Ordinului Arhitecţilor din Transilvania, coordonatoarea proiectului "Haide U pe Scena Urbană"

Cântecele Peluzei sunt deja puse pe note şi vor fi cântate în cadrul evenimentului chiar de către galerie, care va fi susţinută de o orchestră şi un cor. Cum repertoriul Peluzei este unul divers, iar Scena Urbană s-a remarcat în ultimii ani prin evenimente de înaltă ţinută, proiectul se anunţă a fi unul de ţinută şi totodată spectaculos.

Ştiţi de ce se întâmplă toate acestea? Pentru că „U” înseamnă în primul rând tradiţie, creativitate şi comunitate. Niciodată „dă-le gol, hai dă-le gol!” nu va putea transmite emoţia generată de „Slavă ţie, studenţie” sau „Primul pas pe stadion”.

Urmăriţi-ne pentru detalii ale evenimentului. Şi nu uitaţi, ne vedem în centru la „Haide U pe Scena Urbană”!

 

Comentarii