N-am scris degeaba, în cele din urmă seria de articole privind greșelile de abordare de la Centrul de Copii și Juniori a provocat și reacții oficiale. E drept, răspunsurile nu vin de la ”U” Cluj, ci de la partenerul Luceafărul. Patronul Academiei Luceafărul ne-a contactat în această dimineață, dorind să clarifice unele aspecte scrise de noi în legătură cu așa zisa ”Academie U- Luceafărul”.
Adrian Crișan trebuie apreciat la fel ca toți cei care își bagă banii în fotbal la nivel de juniori. Odată ce am convenit împreună că ”Academia U- Luceafărul” nu există ca entitate juridică și nici nu va exista vreodată, dialogul merge ușor pentru că omul e sincer. 
”Din vară, din fondul comun de jucători de la ”U” și Luceafărul se vor forma mai multe grupe valorice pe fiecare nivel de vârstă. Grupele de elită din fiecare categorie vor evolua pentru ”U”, spune Adrian Crișan. Luceafărul va înscrie și ea echipe în competiții, dar elitele vor evolua pentru Universitatea. 
Simplu și la obiect. De ce s-a ajuns însă în situația ca părinții juniorilor de la ”U” să protesteze față de mutarea copiilor la Luceafărul? Adrian Crișan crede că s-a pornit greșit în colaborarea dintre cele două cluburi și mesajele distribuite nu au fost cele mai clare. Cu toate acestea, patronul Luceafărului știe că părinții au fost informați despre toate aspectele și nu au de ce să își facă probleme.
Realitatea este, așa cum am zis-o noi până acum, că părinții au fost duși în eroare de anunțul că transferul copiilor se va face la Academia U- Luceafărul, fapt de care este responsabil exclusiv ”U” Cluj. Sunt convins că dacă oamenilor li s-ar fi explicat cinstit că se vor face transferuri către Luceafărul și nu către Academia care s-a dovedit că nu există, oferindu-se argumente în acest sens, cazul nu ar fi luat amploare. 
O minciună inventată pentru a promova aparențele unei structuri puternice a provocat efecte devastatoare în rândul a zeci de copii și părinți, care au rămas cu impresia că au fost alungați de la ”U”. 
Ce e de făcut acum? În primul rând, Universitatea trebuie să recunoască inexistența Academiei în forma indusă până acum publicului. Apoi, să explice detaliile colaborării cu Luceafărul tuturor celor implicați, juniori și părinți, pentru a nu îi pierde pe cei mulți dezgustați de cum au fost tratați până acum. 
Publicul larg, aflat acum în confuzie, trebuie să știe că de data aceasta nu conținutul e problema, ci ambalajul. 

Comentarii