Universitatea Cluj a legitimat recent câțiva dintre cei mai buni juniori ai României, născuți în anul 2004. Aceștia provin de la Academia Luceafărul și fac parte din prima generație care ajunge la ”U” conform protocolului de colaborare semnat anul trecut de cele două cluburi.
Universitatea Cluj și Academia Luceafărul au convenit în urmă cu un an ca jucatării formați de Luceafărul să fie transferați la Universitatea la împlinirea vârstei de 14 ani. Dintre juniorii ajunși în acest fel la ”U”, trei sunt selecționați la echipa națională Under 15: Traian Oargă, Răzvan Paşcalău şi David Morar. Răzvan Pașcalău (foto) este considerat chiar vârful generației sale în România, fiind dorit de multe cluburi din țară și de afară. 


Sunt foarte bucuros că juniorii noștri au ajuns la ”U” deși au existat multe presiuni de la cluburi care îi doreau. Ei au înțeles că, la această vârstă, contează foarte mult pentru dezvoltarea lor să rămână în mediul în care au crescut. Apoi sunt și mândru că prin legitimarea la ”U” o generație atât de valoroasă este acum a comunității locale. Vor trece în fiecare an și alți juniori  la ”U” Cluj și pentru noi asta e o recunoaștere a modului în care muncim în Academie.

Adrian Crișan- patron Academia Luceafărul


Conform înțelegerii dintre cluburi, juniorii de la Luceafărul trec la Universitatea la împlinirea vârstei de 14 ani. Ei sunt transferați definitiv la ”U”, clubul Luceafărul păstrând însă 25 de procente din eventualele vânzări ulterioare ale jucătorilor.
După ce a risipt ani întregi de muncă și a pierdut jucători de valoare precum Moruțan odată cu falimentul fostei societăți, ”U” o ia de la capăt pe drumul care ne-a adus, de fapt, satisfacții constante: formarea de tineri fotbaliști. 
Baftă tuturor celor care îmbracă tricoul alb-negru!

 

Comentarii