Uitați de Goga, Abrudan, Ursu, Falub, Cojocaru sau Sisi! Conform statelor de plată de la ”U”, cel mai valoros angajat al clubului este Daniel Sima, coordonatorul Centrului de copii și juniori!
Zsolt Szilagy, omul a cărui carieră se identifică cu ”U” Cluj, actualmente organizator de competiții la copii și juniori, se află la baza piramidei salariilor corpului tehnic din club cu un venit de aproximativ 300 de euro. Cum ar veni, Simbolul e plătit simbolic!
Ceva mai bine la capitolul venituri stau antrenori precum Cojocaru sau Sălăgean, care primesc cam 2 500 de lei în fiecare lună. Să spunem că primul este un metodist cum puțini există în România, cu rezultate excepționale la copii și juniori, iar Sălăgean a adus și el titluri naționale pentru ”U” și a format jucători ce evoluează în prima ligă sau la loturile naționale.
Urcând pe scara salariilor, dar nu foarte mult, dăm de antrenorii de la prima echipă. Marius Suller e plătit aproximativ la fel cu Sălăgean și Cojocaru în timp ce antrenorul principal e recompensat cu 5 000 de lei pe lună. Pentru a putea veni la ”U”, Falub a plătit însă din buzunarul propriu 10 000 de lei la UTA Arad, astfel că media veniturilor sale la Cluj nu ajunge la 1 000 de euro pe lună.
Ca o paranteză,  în jurul cifrei de 1000 de euro se situează și salariile vedetelor din teren, Goga, Cordoș, Abrudan sau Ursu, plus sau minus 10-20 la sută, după caz. Excepție fac Florescu și managerul Neluțu Sabău, ale căror venituri sunt completate prin contracte individuale de sponsorizare. Trebuie spus că antrenorii și jucătorii lui ”U” nu primesc prime de obiectiv sau de meci, doar eventuala promovare în prima ligă putând să le aducă un bonus de obiectiv.
În sfârșit, în vîrful piramiei salariale de la ”U” se află steaua călăuzitoare a Centrului de copii și juniori, omul care a scos din uz chitanțele taxelor  și apoi le-a reintrodus la presiunea părinților, antrenorul care nu a lansat încă niciun fotbalist mai de Doamne-ajută, întemeietorul Academiei care nu există, previzibilul Daniel Sima. În calitate mic șef al fotbalului mic de la ”U”, Daniel Sima primește un mic salariu, cam 6 000 de lei! De fapt, salariul este chiar mai mic de atât, pe la 4 000 de lei, dar venitul este completat de un mic procent corespunzător numărului de copii plătitori de mici taxe, astfel că bate către 6 000 de lei! 
În două luni la ”U”, Sima câștigă cât Sisi într-un an!

 

foto: facebook

 

Comentarii