Cele mai sumbre scenarii în privinţa bazei sportive "Dan Anca" devin realitate. Clubul CFR 1907 organizează în perioada 2-4 martie pe terenul administrat de Fundaţia Primăvara Clujană un turneu de fotbal la care participă 16 cluburi din ţară cu echipe de juniori născuţi în anul 2003. Cum a ajuns însă CFR 1907 să folosească o bază sportivă în condiţii strict interzise de contractul prin care primăria a pus la dispoziţie terenul pentru amenajarea bazei? Asta în timp ce Universitatea, club pentru care de fapt a fost construită această bază, nu dispune de niciun teren în proprietate!
Colegii de la Ziar de Cluj au publicat în urmă cu două săptămâni o anchetă prin care arată că Fundaţia Primăvara Clujană a ajuns sub controlul omului de afaceri Ioan Bene (reţinut recent în Italia) iar utilajele de la firma condusă de fostul primar Sorin Apostu au intrat în baza din cartierul Gheorgheni cu scopuri încă neclare. Fundaţia Primăvara Clujană este asociată cu Primăria Cluj din 2011 în vederea exploatării şi amenajării bazei sportive "Dan Anca". Condiţiile asocierii sunt prevăzute în contractul disponibil pe site-ul primăriei, Fundaţia Primăvara Clujană obligându-se, printre altele, să nu închirieze amplasamentul, să nu se asocieze cu alţi agenţi economici în scopul exploatării amplasamentului sau să nu cedeze, cesioneze sau să cedeze unui alt agent economic drepturile dobândite prin asociere fără acordului Consiliului local.

Chiar dacă Fundaţia Primăvara Clujană şi-a băgat picioarele încă de la început în restricţiile asumate prin contract, Primăria nu a avut niciodată o reacţie la încălcările flagrante ale asocierii şi i-a permis tacit fundaţiei să facă ce vrea în baza sportivă destinată Universităţii Cluj. Inclusiv să nu realizeze nicio investiţie din cele asumate, ele fiind făcute de Universitatea Cluj. Prin urmare, lucrurile au ajuns într-un punct imposibil de înţeles pentru orice om de bună credinţă, iar astăzi am asistat la atingerea unui nou nivel de  batjocură, baza "Dan Anca" devenind pentru trei zile locul de bişniţăreală a clubului CFR 1907!

"CFR Cluj Under 15 Junior Cup" se numeşte competiţia organizată în perioada 2-4 martie, aflată acum la a treia ediţie. La ea participă 16 cluburi din ţară, participanţii plătind taxa de înscriere şi, suplimentar, un pachet cuprinzând cazare şi masă pentru echipele din alte localităţi. Şmechereşte, organizatorii au trecut pe afişul competiţiei ca loc de desfăşurare doar baza sportivă "Unirea" din cartierul Mănăştur dar, în realitate, jumătate din meciuri se desfăşoară în baza "Dan Anca"!

Turneele de acest fel sunt recunoscute ca fiind mici afaceri pentru organizatori, care câştigă din taxele de înscriere şi de pe urma aranjamentelor de la cazare şi masă. Nici "CFR Cluj Under 15 Junior Cup 2018" nu face excepţie de la regulă, mai ales că din acest an beneficiază de managementul profesorului Mihai Georgescu, proaspăt adus în Gruia în fruntea Centrului de Copii şi Juniori. Georgescu şi discipolul său Sima (acum la "U" Cluj) sunt două nume grele de pe piaţa locală a "turneelor" făcute pe banii juniorilor, deci nu ar trebui să mire pe nimeni că la un turneu organizat de CFR 1907 banii sunt încasaţi de altcineva! Conform declaraţiilor făcute de mai mulţi participanţi, banii pentru turneul "CFR Cluj Under 15 Junior Cup" merg direct în conturile unei societăţi care nu are nimic în comun cu clubul.
Bişniţa în toată regula, făcută însă în casa Universităţii cu complicitatea autorităţilor locale! Atitudinea sfidătoare a Fundaţiei Primăvara Clujană cu privirea la condiţiile contractului de asociere cu Primăria a făcut ca un turneu organizat de CFR 1907 în baza "Dan Anca" să se desfăşoare cu încălcarea grosolană atât a clauzelor asocierii dintre Primărie şi Fundaţie, cât şi cu folosirea fără acord a bunurilor aparţinând altora! Gazonul sintetic de pe terenul unde se desfăşoară meciurile turneului "CFR Cluj Under 15 Junior Cup" aparţine societăţii FC Universitatea Cluj (aflată în faliment) şi este scos la licitaţie. Administratorul judiciar Marieta Anastasescu susţine că nu a dat nimănui acordul pentru folosirea lui:


"Nu am avut cunoştinţă despre acest aspect şi nu au acordul meu. Voi analiza această situaţie şi vom lua măsuri în consecinţă".

Marieta Anastasescu- administrator judiciar FC Universitatea Cluj SA

Comentarii