Cluj Napoca va organiza în perioada 19-24 aprilie 2017 Campionatele Europene de Gimnastică, competiţie adjudecată de Bucureşti dar mutată la Cluj după ce capitala nu a reuşit să finalize construcţia Sălii Polivalente. Bucuria consumatorilor de sport din Ardeal este umbrită însă de efectele pe care organizarea competiţiei le are asupra a două echipe ale Universităţii, cele de baschet feminin şi baschet masculin. Concret, cele două echipe nu vor putea evolua pe teren propriu în diferite faze ale play-off-ului competiţiei interne, băieţii în sferturile de finală şi fetele chiar în finală, dacă vor reuşi calificarea până acolo!

Acasă, dar nu în Cluj!

Sala Polivalentă din Cluj şi Sala Sporturilor Horia Demian îşi vor închide porţile începând cu data de 10 aprilie şi până în 26 aprilie, la Polivalentă fiind programate Europenle în timp ce în „Horia Demian” antrenamentele. În această perioadă, Liga Naţională de Baschet Masculin, unde evoluează U-BT, are programată faza sferturilor de finală din play-off. Dacă va începe faza eliminatorie de pe primul loc, U-BT va juca pe teren propriu în 12 şi 14 aprilie, in deplasare în 20 şi 22 aprilie şi meciul cinci, dacă e nevoie, acasă, în 25 aprilie. Indiferent de locul ocupat la intrarea în faza eliminatorie, e clar că U- BT nu va putea disputa la Cluj niciun meci din faza sferturilor, un handicap foarte mare în meciurile eliminatorii!

Situaţia poate fi la fel de dramatică pentru fetele lui Dragan Petricevic, dacă acestea vor ajunge, pentru prima dată după foarte mulţi ani, în finala Ligii Naţionale. Astfel, în 20 şi 21 aprilie au loc primele două meciuri ale finalei, următoarele două partide fiind programate în 26 şi 27 aprilie. Meciul cinci, dacă e cazul, se va desfăşura în 30 aprilie, fiind, de altfel, singurul eligibil să se joace la Cluj! Situaţia este inimaginabilă pentru „U”, care ar fi lipsită, dacă ajunge în finală, de avantajul terenului propriu în cel puţin două meciuri! La acest nivel, o astfel  de situaţie e sinonimă aproape sigur cu înfrângerea!

Remember "U"

„U” nu este prima dată pusă în situaţia de a pleca din Cluj pentru a face loc unor competiţii de interes naţional. În această primăvară, pentru că amicalul de fotbal al României cu Spania a fost mutat în ultimul moment la Cluj, Universitatea a fost obligată să joace la Jucu o partidă decisivă pentru intrarea în play-off. A făcut 1-1 cu Vîlcea pe terenul de la Jucu şi acele două puncte pierdute au însemnat ratarea play-off-ului si mai apoi retrogradarea! De data aceasta nu este târziu pentru administraţia locală, dacă a adus la Cluj o competiţie importantă, care afectează însă două echipe ale Universităţii, să înceapă chiar de azi o acţiune de lobby la nivel înalt pentru găsirea unor soluţii convenabile în primul rând Universităţii. A lăsa cele două secţii să se descurce pe cont propriu e o greşeală pe care primarul Emil Boc nu are voie să o facă acum.

Înainte de toate, „U”!

 

Comentarii