Venirea lui Sima în fruntea Centrului de Copii şi Juniori de la „U” are câteva detalii delicioase. Ca să îl aducă pe „Micul Napoleon” în poziţia de şef al centrului, Neluţu Sabău a trebuit să îl treacă pe linie moartă pe cel mai apropiat colaborator al său, Mircea Cojocaru. Nu a fost cu supărare, Cojocaru a acceptat fără proteste (gurile rele spun că i-a şi surâs pe undeva ideea) să îi lase locul celui care de ani buni stătea în „marcaj” la Sabău. De menţionat că nimeni din conducerea administrativă a clubului nu s-a băgat peste dorinţa lui Sabău, acesta având libertatea deciziilor sportive.

Aşadar, hop, ţop, iată-l deja pe Daniel Sima ublând ţanţos pe aleile din „Babeş” în calitate de proaspăt  şef peste copiii Universităţii. Ce nu ştiu noii protectori ai strategului fără rezultate este că în ultima lună „Micul Napoleon” a jucat la dublu, servind din postura de angajat la şcoala de fotbal „Viitorul” şi primind din cea de viitor şef la „U”. Concret, exact în zilele în care discuta cu Sabău detaliile contractului cu „U”, Sima participa şi la negocierile privind preluarea „Viitorului” de către un nou finanţator. Dacă celor de la „U” le expunea un proiect în care, odată cu transferul lui îl vor urma şi 100 de copii legitimaţi la Viitorul, la clubul unde era încă angajat dădea asigurări că nu are nici cea mai mică intenţie de a pleca. Sima s-a răzgândit însă brusc în momentul în care noul finanţator l-a anunţat că se vor schimba regulile interne. Mai precis, Sima a fost anunţat că de acum înainte la Viitorul va putea să îşi dedice timpul în întregime antrenaratului, urmând ca de veniturile şi cheltuielile clubului să se ocupe personalul de specialitate.  Până atunci, Sima încasa taxele de la părinţi şi se gospodărea singur cu cheltuielile, rulând sume consistente. La aflarea veştii că nu va mai gestiona bugetul grupelor, Sima a întors armele ca la 23 august şi a fugit la „U”!

Bun, sper că asta vă zice suficient de multe despre atitudinea noului şef de Centru. Mai adăugaţi că, în cele din urmă, de apreciat şi iubit ce era la Viitorul, Sima a fost urmat de vreo 20 de copii din grupele de iniţiere, restul refuzînd transferul. Şi nu în ultimul rând, ţineţi cont că acest om nu a avut niciodată vreun rezultat notabil în toate cariera sa, indiferent că a antrenat copii cu vârste mici, juniori sau seniori.

Prin urmare, întreb şi sper să primesc cândva răspuns: ce caută la „U”?

Comentarii