De câteva zile, un conflict deschis între Liviu Alexa- managerul secţiei de baschet feminin a Universităţii Cluj- şi Ovidiu Vasu – directorul clubului Universitatea Cluj- a captat atenţia publicului interesat de culorile alb-negre. Totul a început cu reproşurile lui Alexa la adresa lui Vasu că nu a participat la meciurile fetelor din finala campionatului naţional, declaraţii dublate la scurt timp de cele ale antrenorului Dragan Petricevic, care a bătut şi el cuie în talpa lui Vasu prin câteva nemulţumiri punctuale legate de relaţia lui Vasu cu echipa de baschet fete. La rândul său, Vasu a răspuns printr-un drept la replică de un kilometru în care a înşirat performanţele răsunătoare obţinute de „U” sub conducerea sa la scrable, table sau pincă, pentru ca mai apoi să facă publică o scrisoare de suţinere dactilografiată de angajaţi într-un limbaj tipic de planara CC al PCR. Nu intrăm în alte detalii, puteţi consulta arhiva conflictului, ajuns în faza acuzaţiilor de fapte penale, în arhiva ziardecluj.ro sau NCN Tv, dar cred că putem face câteva proiecţii asupra viitorului  după examinarea celor doi „boxeri”:

Liviu Alexa- şort roşu, burtă proeminentă, gură bogată. Are calitatea de a capacita şi canaliza energii colective atunci când îşi găseşte obiective. A dus secţia de baschet feminin în finala campionatului şi a fost singurul care a reuşit ceea ce toţi, fără excepţie, au spus că nu se poate în Cluj: atragerea unui număr însemnat de sponsori lângă „U”.

Ovidiu Vasu- mustaţă şi cam atât. A fost numit director executiv interimar în noiembrie 2007, declarând în presa vremii că "va rămâne în funcţie doar câteva luni”. În aprilie 2008 a câştigat concursul pentru postul de director al CS Universitatea, concurs la care a fost singurul candidat. Euforic, Vasu declara la puţine momente după instalare că este „singurul capabil să se ia în piept cu granzii Steaua şi Dinamo”. Rezultatele secţiilor de pincă şi şotron par a confirma cele declarate acum aproape zece ani. Totuşi, se cuvine să punctăm şi faptul că sub conducerea lui Vasu clubul a reuşit ceva ce nu a putut nici măcar FCU: achiziţionarea unui sediu! Bun încasator, Vasu pare pentru prima dată descumpănit în faţa unei revolte din interior.

                                     ***

Timp de nouă ani, Vasu a ştiut să rămână mereu în umbră, departe de ochii presei şi a publicului. Neşansa lui este că, după resetarea echipei de fotbal în liga a 4-a, atenţia suporterilor Universităţii a început să se îndrepte şi spre celelalte sporturi ale Simbolului, în căutarea unor motivaţii pe care doar performanţa şi expunerea le pot furniza. Dar, ghinion, din „U” nu mai rămăsese mare lucru la nivel de rezultate în sporturile cu priză la public. Deliberat sau nu, sub conducerea lui Vasu , tocmai sporturile-locomotivă la expunere (baschet, handbal sau rugby) au fost cele distruse şi înlocuite cu performanţe în ramuri fără interes la public.

Conflictul Alexa- Vasu a venit la timp pentru „U”. Dacă va reuşi să supravieţuiască asaltului început de Alexa, care, după cum îl cunosc, nu va avea remuşcări în a folosi toate armele la care are acces, Vasu va fi obligat să-şi reconsidere în viitor atât stilul de comunicare cât şi managementul pentru că, de acum, va avea aţintiţi o mulţime de ochi asupra lui. Mă îndoiesc că e capabil de o asemenea schimbare, dar asta e o altă poveste.

Dacă se impune Alexa şi reuşeşte să provoace schimbarea lui Vasu, există multe semne să cred că va urma o etapă mult mai dinamică în existenţa clubului. Rămâne de văzut cine va veni în locul lui Vasu dacă acesta pierde lupta.

 

foto: ziardecluj.ro

 

Comentarii