Clubul din liga a IV-a care foloseşte palmaresul şi culorile Universităţii Cluj a reuşit zilele trecute să dobândească şi denumirea care îi oferă legitimitate deplină în faţa suporterilor. Astfel, numele mai urât decât un fund de maimuţă- Asociaţia Club Sportiv de Fotbal Alb Negru al Studenţilor Clujeni va fi îngropat definitiv încă din sezonul viitor, când echipa va putea evolua în competiţii sub numele Asociaţia Sportivă F.C. Universitatea Cluj!

Clubul înfiinţat anul trecut de Primăria Cluj şi cele cinci Universităţi a fost nevoit în în urmă cu un an să găsească un nume diferit de cel al mărcii “U Cluj” pentru că în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor din România nu era încă radiat non-profitul apărut în 1994 prin desprinderea din CSU a secţiei de fotbal, Asociaţia Sportivă FC Universitatea Cluj! Prin urmare, deşi deţinea dreptul de folosinţă a mărcii “U”, clubul a fost înregistrat ca A.C.S.F. “Alb- Negru” al Studenţilor Clujeni, denumire sub care evoluează şi în competiţii în sezonul 2016-2017.

Din fericire pentru suporteri, clubul a reuşit în aceste zile să redobândească denumirea sub care este cunoscută echipa în toată ţara, Universitatea Cluj, prin radierea din Registrul Fundaţiilor şi Asociaţiilor a fostei structuri care folosea acest nume şi începerea demersurilor pentru schimbarea denumirii asociaţiei. Ca prim efect, începând din sezonul viitor, echipa va evolua în competiţii sub numele “A.S.F.C. Universitatea Cluj”, denumire pe care o va avea şi clubul!

Bine te-am regăsit, Universitatea Cluj!

Comentarii