O jumătate de milion de lei a alocat Primăria Cluj unor asociații pentru organizarea unui spectacol dedicat centenarului României. Zeci de actori și cascadori, peste 100 de figuranți și 12 cai (!!!!) vor lua la tăvălit gazonul de pe Cluj Arena în seara zilei de 8 septembrie, într-un spectacol ce își dorește să reconstituie momente istorice de dinainte de 1918, printre care bătălia de la Oituz, bătălia de la Mărășești sau parada de la București a regelui Ferdinand. Din recuzita spectacolului mai fac parte tunuri de epocă, efecte pirotehnice, lupte cu diverse arme de epocă sau armament și echipamente specifice perioadei. După nici 48 de ore, Universitatea Cluj va juca pe același gazon cu Aerostar Bacău în tentativa de promovare spre Liga 1. Halucinant.

Cluj Arena nu mai e casa lui ”U”!
Nu este pentru prima dată când interesele Universității sunt călcate cu picioarele. Sau cu copitele, strict în acest caz. Untold, meciurile naționalei, spectacole, evenimente, toate acestea determină Universitatea Cluj să găsească soluții alternative sau să accepte condiții de joc mizerabile pe un gazon făcut praf. Încet, dar sigur, ”U” Cluj devine doar o prezență tolerată pe stadionul construit pentru ”U” și, în acest ritm, nu e departe ziua în care va fi obligată să plece definitiv din propria casă. În locul unde sunt rădăcinile indestructibile ale istoriei lui ”U”, clubul e nevoit să își ajusteze programul după alții, pierzându-și deja un drept prioritar pe care ar trebui să îl confere tradiția celor 100 de ani de existență. 

Pentru ce am ieșit în stradă?
Nu știu câți mai sunteți dintre cei 5000 care în ianuarie 2009 am ieșit în stradă să urlăm ca disperații că ”U” are nevoie de stadion. Dar unul numai dacă mai e și tot e suficient ca să spună că am vrut stadionul pentru ”U” și pentru ”U” a fost construit! Sunt prea nervos când văd bătaia de joc la care este supusă Universitatea Cluj în propria casă pentru a mai putea privi optimist spre un viitor tolerant. Repet ceea ce e tot mai vizibil: tot mai des și tot mai grav, interesele Universității Cluj trec pe planul secund în fața unei găști de nemernici pentru care ”U” nu înseamnă nimic! 
Cu capul plecat, suntem părtași la alungarea Universității din matca ei istorică. Peste încă 100 de ani, pe locul stadionului nostru, cîteva asociații vor reconstitui bătălia lui ”U” pentru existență printre copite de cai, scene de festivaluri și șușanele politice.

 

 

Comentarii