În ultimii 20 de ani, Universitatea Cluj a trecut prin multe perioade zbuciumate. A cunoscut bunăstarea sub umbrela Dacia Felix sau Walter, dar a trecut şi prin chinurile diviziilor inferioare, fără bani şi speranţe. A murit şi a înviat ducând mai departe Simbolul în alb şi negru. Cum a fost posibil?
Cu precădere în ultimele două decenii, singura constantă din viaţa lui "U" au fost suporterii. Naivi din prea mare dragoste de multe ori, pregătiţi de luptă atunci când vremurile o cereau, inventivi şi ataşaţi de culori, ei au fost mereu acolo. Unde a fost "U" au fost şi ei. Cu maşina, la ocazie, cu avionul sau trenul, mergând noaptea întreagă prăbuşiţi pe un coridor de vagon, au fost lângă "U" mereu.


"Am jucat sute de meciuri la "U" şi am antrenat de trei ori aici. Niciodată în acest timp, că am fost jucător sau antrenor, nu am mers nicăieri în ţară fără să avem suporteri la vreun meci. Chiar dacă jucam miercuri, la amiază, în Constanţa, vedeam în tribună fulare alb-negre şi auzeam "Haide, U!" Aici nu am fost niciodată singur!"

Adrian Falub, "U" Cluj

 


Zeci de fotografii necunoscute până astăzi din deplasări memorabile ale suporterilor Universităţii Cluj pot fi văzute în cadrul expoziţiei foto "Cei mai frumoşi ani", organizată de Peluza Şepcile Roşii în colaborare cu numaiu.ro. Expoziţia realizată cu sprijinul Colorama are loc în incinta Cluj Arena, lângă casele de bilete, şi va fi deschisă timp de o săptămână, începând de sâmbătă, 16 decembrie, între orele 12-18. Intrarea este liberă, iar doritorii pot achiziţiona fotografii din expoziţie făcând o donaţie pentru Peluza Şepcile Roşii, bani care vor fi folosiţi pentru ajutorarea unor familii nevoiaşe.
Cei mai frumoşi ani sunt trăiţi pe stadion.

Comentarii