Proiectul "Academia U-Luceafărul", demarat anul trecut de Universitatea Cluj şi Luceafărul, prin care juniorii până la 14 ani ai celor două cluburi urmau să facă parte dintr-o aşa zisă "Academie" stârneşte deja controverse. Extrem de favorabil în teorie "şepcilor roşii", protocolul dintre cele două cluburi prevede ca de la vârsta de 14 ani, juniorii Luceafărurlui să fie transferaţi la "U" Cluj în schimbul unui procent din eventuala vânzare ulterioară. Până la 14 ani, juniorii Luceafărului rămân legitimaţi la Luceafărul, cei ai lui "U" la "U", dar cluburile colaborează la formarea jucătorilor printr-o reunire simbolică sub numele "Academia "U"- Luceafărul". "Academia" nu are şi nu va avea personalitate juridică, deci, în competiţii, copiii vor evolua sub numele cluburilor unde sunt legitimaţi. Cu toate acestea, ca orice lucru pompos şi fără substanţă, "Academia" are şi un coordonator.

Sima în alb şi negru, cu bani albi şi negri!
Până în momentul inventării "Academiei", juniorii Universităţii Cluj plăteau o taxă. Cum toţi cei care îşi aduc copiii la "U" o fac din dragoste pentru culori, taxa introdusă odată cu formarea noii societăţi care administrează activitatea sportivă a Universităţii a fost acceptată fără rezerve. Oamenii sunt conştienţi că, la început de drum, clubul are nevoie de ajutor şi au cotizat cu inima deschisă. Trebuie remarcat că până la apariţia aşa zisei "Academii" şi instalarea lui Daniel Sima, pentru orice bani daţi de părinţi Universitatea Cluj le elibera chitanţe.
Lucrurile s-au schimbat radical odată cu apariţia în peisaj a lui Daniel Sima. Micul Napoleon, despre care numaiu.ro a atras atenţia în repetate rânduri că se ocupă cu vânătoarea de oportunităţi, a schimbat însă regulile jocului. De două luni, părinţii nu au mai văzut nicio chitanţă pentru banii daţi lunar şi au început să pună întrebări despre ce se întâmplă şi de ce nu primesc documente justificative! Nu au primit răspuns, dar taxa a crecut între timp la 150 de lei pe lună! În condiţiile în care nu există nicio "Academie". 

În atenţia cotizanţilor lui Sima
Am vorbit astăzi cu mai mulţi părinţi de la "U". Toţi mi-au spus că nu sunt de acord cu practica instituită de Sima, dar le este frică să ia atitudine pentru a nu avea de suferit copiii! Văd şi ei că se transformă într-o vacă de muls, fiind nevoiţi să accepte măriri de taxe, cotizaţii pentru turnee, achiziţii de echipament, totul cu bani negri, dar tac pentru "U".
Ei, bine, eu îi îndemn pe toţi să respecte şi să ajute în continuare Universitatea mai mult decât au făcut-o până acum. Dar să nu accepte să devină rotiţe într-un sistem bolnav şi ilegal în folosul unui oportunist sau altul. Banii pe care voi îi daţi sunt taxa plătită pentru instruirea copilului vostru, nicidecum o sponsorizare! 
Urmărim subiectul!

 

foto: cjsport.ro

 

 

Comentarii