Fostul preşedinte al Fundaţiei "Primăvara Clujană", italianul Ariganellor Pasqualino a fost arestat zilele trecute la Alba Iulia, acesta fiind condamnat în urmă cu peste 10 ani la închisoare în Italia pentru bancrută frauduloasă, insolvenţă frauduloasă şi deturnare de fonduri. În vârstă de 62 de ani, italianul a fost condamnat definitiv în 2008, iar de atunci autorităţile italiene au început să îl caute. În 2011, autorităţile din Peninsulă au emis un mandat internaţional de arestare, după ce au început să aibă indicii că acesta ar fi fugit din ţară. La începutul anului 2018, procurorii italieni l-au identificat pe Ariganello Pasqualino în România şi au început demersurile împreună cu autorităţile române pentru extrădarea acestuia. 
În timp ce autorităţile din Italia îl căutau, Ariganello Pasqualino a fost între anii 2014- 2016 preşedintele Fundaţiei "Primăvara Clujană". Despre Fundaţia "Primăvara Clujană" colegii de la ziardecluj.ro au publicat chiar ieri o amplă anchetă privind asocierea cu Primăria Cluj, la mijloc fiind interesele pentru terenul din Baza Sportivă "Dan Anca": AICI. Italianul Ariganello Pasqualino a fost pus în conducerea fundaţiei de Ioan Mărginean. 
O anchetă a jurnaliştilor italieni de la Gazetta del Sud a scos la iveală faptul că italianul fugise din Italia pentru că autorităţile ar fi descoperit activităţi ilegale ale acestuia, dar şi că ar fi avut legături cu gruparea mafiotă ”’ndrangheta dei Pesce”. Aceasta se numără printre cele mai puternice ramuri ale celebrei grupări mafiote ”’ndrangheta”, cu filiale în 30 de localităţi şi cu interese care se întind de la Reggio Calabria până la Milano.

Mortul era la "U"!

Jurnaliştii italieni au dezvăluit faptul că Ariganello Pasqualino, fost antreprenor din Rosarno, fusese declarat mort de familia sa, însă îşi vedea bine mersi de afacerile dezvoltate în România încercând să câştige cât mai mare influenţă. Mai mult, potrivit investigaţiei jurnalistice, legăturile acestuia cu ” ’ndrangheta” ar putea fi sursa unei părţi a banilor investiţi de el în ţara noastră.
Italianul a fost schimbat de la conducerea Fundaţiei "Primăvara Clujană" tot de către Ioan Mărginean, locul său fiind luat de soţia doctorului Simion Bran, seful secţiei de Chirurgie cranio-maxilofaciale a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj. Asocierea dintre Fundaţia "Primăvara Clujană" şi Primăria Cluj merge însă mai departe fără probleme deşi, în urma dezvăluirilor din Ziar de Cluj cum că Baza Sportivă "Dan Anca" este exploatată acum de firma lui Ioan Bene şi condusă de Sorin Apostu, mai mulţi politicieni locali au cerut rezilierea contractului! 

 

foto: alba24.ro

Comentarii