Doară Limo n-o muritu’, numa un pic s-o hodinitu’. Cine credea că geniul blond al Universității Cluj s-a retras pe plaiurile natale ca să își trăiască în liniște povestea de dragoste cu sine, s-a păcălit amarnic. Șahistul a dat o raită pe la Alba, de unde s-a întors însoțit de un bun amic, Ariganello Pasqualino, un italian cu afaceri destul de mari în zonă. Bonus, alături de ei a apărut o cunoștință a Marelui Blond, domnul Cruceană, considerat ani buni creierul Federației Române de Fotbal. Cei trei- un om de afaceri, un creier și Ioan Mărginean- au luat în primire fundația care se ocupă de toți juniorii Universității Cluj. O reacție chimică cu trei elemente la finalul căreia omul de afaceri va rămâne fără bani, creierul va rămâne fără creier, iar Ioan Mărginean va rămâne tot Ioan Mărginean, dar asta-i altă poveste.
Aparent, preluarea fundației pare o mișcare fără mare importanță. Centrul de copii și juniori aparține clubului, prin fundație doar se sprijină cu donații activitatea lui. Cu toate acestea, în practică, centrul de copii nu poate exista fără fundație. Vorbim de câteva sute de mii de euro anual, bani care vin tot de la Walter. Dar nu banii sunt miza acum. Atacând ca de obicei pe flancuri, de unde centrează și tot el apare la finalizare, Marele Blond a marcat în primul rând un teritoriu pe care îl viza și managerul Vlad Munteanu. Impunându-și  organigrama de conducere, Limoniu l-a cam trimis la plimbare pe Munteanu și i-a dat de înțeles cine este șeful. Chiar și așa, nu consider că subordonarea lui Munteanu și îndepărtarea lui din club este ținta finală a albaiulianului. Posibil să se întâmple și asta, dar ca o consecință, nu ca și scop în sine. Deocamdată, vom asista la ceva mișcări prin centrul de copii și juniori. Vorbim despre o zonă căzută în derizoriu ca rezultate la grupele sub 14 ani, un centru care a pierdut câțiva juniori în ultimul timp și unde nu s-a mai făcut un trial de vreo trei ani, așa încât, ca principiu, orice ieșire din starea de amorțeală e un lucru bun. Ce va urma dupa asta, vom vedea la momentul potrivit. Deocamdată...
Viva la Limonition, s-a întors Comandantul cu zulufi! V-am spus, de azi înainte lumea și ”U” nu vor mai fi la fel. Poezia rămâne, însă, aceeași:
Mărginean era, săracul
Mult mai negru decât dracul
Ducea-n spate un cazan
Să boteze alt albaiulean.

 

Comentarii